LeenaLauren

STEA Avustusten jako , 362 miljoonaa EUR

 

Jälleen kerran sai lukea verenpainetta nostattavan asian , nimittäin STEA avustusten jaon, jonka hyväksyy  "avustusvalmistelijoitten " esityksestä  Sosiaali ja -terveysministeri Pirkko Mattila (sin).

Olisi ihan mukava tietää, että ketkä ovat ne avustusvalmistelijat, jotka aina pudottavat pois, esimerkiksi vähävaraisille ruokaa jakavan Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n avustushakemuksen?

He hakivat tälle vuodelle 380 000 eur käytettäväksi kahden auton hankintamenoihin ruoka ja tarvikelahjoitusten kuljettamiseen,sekä logistiikka-ja toimintakeskuksen hankinta- ja korjausmenoihin.  Avustushakemus ei mennyt STEA:ssa läpi.

Vähvaraisia tukevalla yhdistyksellä ei ole säännöllisiä tuloja ,koska sen toiminta perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin. Olen huomannut myöskin sen, että Helsingin kaupunki on viime aikoina suhtautunut heidän toimintaansa nuivasti ja rajoittanut yhdistyksen tukemista. Viime vuoden lopussa yhdistyi anoi 50 000 eur Helsingiltä, mutta ei saanut. Sen johdosta nousseen älämölön takia sitten saivat myöhemmin joitakin murusia.

Kaupungilla taitaa olla agendana lakaista köyhät pois jaloista tällä tavalla. En usko että onnistuu, sillä meitä ihmisiä on paljon, jotka ovat ärtyneinä panneet asian merkille, eivätkä anna sen tapahtua.

Ehkäpä huhtivaaleissa näkyy se yleinen ärtymys asioihimme.

Pirkko Mattila vaan kuittailee nimikirjoituksellaan, mitä hänen eteensä annetaan, koska  menettelystä on kehkeytynyt  hänelle vain muodollinen asia, kumileimasimena oleminen. Ihmetellä täytyy, että edes Sosiaali ja terveysministeri ei ole kiinnostunut vähävaraisten asioista ,vaikka se kuuluu hänen tontilleen.

Arvoistaan ihminen  / poliitikkokin tunnetaan .

STEA-Lottopotin saivat Suomen Pakolaisapu 1,6 miljoonaa eur sekä SPR 4,8 miljoonaa eur.

Se veti hiljaiseksi, koska SPR:hän laskuttelee VOKKIbisneksistäänkin meitä veronmaksajia viimeisen päälle.

Kaarnalaivamiehien, Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin Phoenix Ry kuittasi 296 706 eur kun viime vuonna summa oli "vain" 180 000 eur. 

Käytännössä Startup Refugees- hankkeen toiminnan kuluista suurin osa kohdistuukin henkilöstökuluihin, eli työntekijöitten palkkoihin sivukuluineen.

Monikulttuuri- ja somalijärjestöille annettiin taas kymmenien miljoonien edestä STEA avustuksia.

Monimuotoisen osallisuuden lisääminen tulee aika kalliiksi.

Varoja käytetään työntekijöitten palkkoihin sekä suomensomalialaisten nuorten aktivointiin ja osallisuuden lisäämiseen omaa elämää koskevassa päätöksenteossa?

Olisi mielenkiintoista tietää tästä sellainen asia, että kuinka aktivoidaan  esim naispuolisia nuoria osallistumaan oman elämänsä päätöksentekoihin. Siinä kulttuurissa kun on isät, jotka asioista päättävät, eivät lapset eivätkä nuoret, eivätkä varsinkaan tytöt.

Ihmettelyni senkuin vain jatkuu, kun luin, että Sexpo säätiö saa STEA avustuksia 524 539 eur. 2000 luvulla se on saanut yhteensä 3 miljoonaa eur ,johon sisältyivät STEAN edeltäjän Raha-automaattiyhdistyksenkin avustukset.

Mikä on sitten heidän tarkoituksensa rahojen suhteen? Sexpo kertoo pyrkivänsä toiminnallaan siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti .Se pyrkii edistämään seksuaalisen vapauden, tasa arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista.

Mitkä ovat ne seksuaalioikeudet  ja mihin ne perustuvat? Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalasen mielestä on hyväksyttävää eläimiin sekaantuminen ,sekä eläinpornoelokuvien katseleminen viihdykkeenä.

Hänen mielestään , jos eläimiä tehotuotetaan ja syödään, niin ei tarvitse olla huolissaan  "hyväntahtoisesta eläinseksistäkään". Millaista on "hyväntahtoinen seksi" ?

Paalanen olisi myös valmis laskemaan suojaikärajaa 14 vuoteen , eli samalla hyväksyisi aikuisten seksisuhteet nuorten kanssa.

Tätäkö tämä maailmanmeno nykyisin on?  Alkaa olla meno kuin Sodomassa ja Gomorrassa konsanaan, ainakin puheista päätellen. 

Vanhempien pitäisi pitää enemmän huolta siitä, mitä kaikkea SEXPO tuo  myöskin kouluihin nuorisolle  tarjolle, sillä minun mielestäni  tuo on jo  vähintäänkin kyseenalaista informaatiota.

Muutoin olen sitä mieltä, että   Suomessa on tullut viime aikoina esille härskejä vedätyksiä vanhuksilla , lasten hyväksikäyttöjä sekä köyhien ihmisten aliarvostamista, ynnä paljon muuta epäkiitollista asiaa. Kaiken kaikkiaan ollaan unohdettu suomalaiset, kun muiden kulttuurien tavoista on väen vängällä väännetty uutta suomalaista kulttuuria.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Juri katselin samaa listaa Keskustan perhehoitoliitto sai taas messevät rahat sekin.

PERHEHOITOLIITTO RY

www.perhehoitoliitto.fi

Haettu yhteensä:2 861 432 €

Myönnetty yhteensä: 2 468 704 €

http://avustukset.stea.fi/organisation/1142

PERHEHOITOLIITTO AVUSTUKSIA mm:

Sijaisperheiden lasten sisarussuhteiden vahvistamiseen (Meidän sakki - sisarussuhteiden vahvistaminen sijaisperheissä 2018-2020) 237 000 euroa

Ikäihmisiä hoitavien perhehoitajien järjestölähtöiseen tukeen ja edunvalvontaan (Tunne ja turvaa ikäihmisten hyvä perhehoito 2017-2019) 198 000 euroa

2017 Ikäihmisiä hoitavien perhehoitajien järjestölähtöiseen tukeen ja edunvalvontaan (Tunne ja turvaa ikäihmisten hyvä perhehoito 2017-2019)
179 000 euroa.

Siis työntekijöiden edunvalvontaan ja tukeen.Ei vanhusten.

2018 Sijaisperheiden lasten sisarussuhteiden vahvistamiseen (Meidän sakki - sisarussuhteiden vahvistaminen sijaisperheissä 2018-2020)217 000 euroa.

Missä ne rahat suomalaisten lasten ja perheiden LAINMUKAISIIN TUKIIN jotka lakkautettiin suomesta huostakertoimen ja uudistetun huostabisnestä tukevan lain ja kulttuurin alta pois.Keskusta ei siis halunut eikä halua näitä tukia biologisille perheille antaa.

Keskustan luotsama perhehoitoliitto sai jo aikoinaan RAY rahaa ikä-ihmisten perhehoidon mainostamiseen työntekijöilleen ja rahaa vanhusasiavaltuutettu kokeiluun mikä mättää?

Keskustan perhe ja peruspalveluministeri voisi vastata tähänkin kysymykseen,MIKSI eivät perheet saa lainmukaisia tukiaan JOS tarvitsevat,sen sijaan että verorahoja ja avustuksia myönnetään lasten ulkoistamisen tukemiseen perheistään??!!

Suomalaisten perheiden tukemiseen ei rahaa eikä tahtoa ole.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mille monikulttuuri- ja somalijärjestöillejärjestöille nuo kymmenet miljoonat annettiin?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tässä nimittäin on STEA:n lista annetuista avustuksista eikä miljoonia saaneiden joukossa pistä silmään yhtään monikulttuuri- tai somalijärjestöä.

http://avustukset.stea.fi/

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eivät ne järjestöt ole pelkästään es.somalien tuki jne.Maahanmuuton alta löytyy kyllä pilvin pimein järjestöjä joille rahaa on myönnetty.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Tässä on alhaalla yksi kirjoitus ,missä on nimetty noita monikulttuurisia avustuskohteita. Lieksan somaliperheyhdistys on täysin somalilaisille tarkoitettu, sekä Phoenix ry jossa kaarnalaivamiehet huseeraavat ,on tainnut keskittyä maahanmuuttajien "tukemiseen"" koska palkkaa muutaman omaan järjestöönsäkin. Maahanmuuttajiin kuuluu myöskin somaleita, vaikka mitään ryhmää ei ole reikseen mainittu.Nimi hakemuksessa ei aina oikein edes sano sitä mitä se pitää sisällään.
Onhan meillä täällä Vantaallakin useampikin somaliyhdistys, jolle myönnettiin myöskin Vantaan kaupungin aluerahaa aikoinaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #8

Niin siis blogissasi väitit että Somalit saibat kymmeniä miljoonia ja esimerkiksi tarjoat Lieksan somaliperheydsitys joka ei tuolla nimellä esiinny saajaana STEAN listassa ja Phoenix ry joka sai vajaa kolmesataa tuhatta. Mitkä muut somali yhdistykset saivat STEA:lta nuo puuttuvat kymmenet miljoonat?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

BARNAVÅRDSFÖRENINGEN I FINLAND RF
www.bvif.fiHaettu yhteensä:5 085 500 €

Monitarpeisten alaikäisten nuorten kohtaamiseen, tukemiseen sekä näiden osallisuuden kokemuksen ja palveluluottamuksen vahvistamiseen Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Walkers-talon toiminnasta käsin. Lisäksi toiminnassa tuetaan nuorten, näiden perheiden ja palveluverkostojen välistä parempaa vuoropuhelua ja nuorilähtöisen tiedon tuottamisen sekä yhteiskehittämisen avulla tuodaan nuoria kohtaaville palveluverkostoille entistä toimivampia käytäntöjä nuorten kohtaamiseen.

Avustusta 0 euroa.

Taiteen perusopetusta, taludellisesti, sosiaalisesti ja tiedollisista syistä katveeseen jääville, erityisessä syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille (Floora-hanke 2018-2020)0 euroa

Väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneiden maahanmuuttajataustaisten naisten ja heidän lastensa matalan kynnyksen kriisiauttamiseen ja asumisen tukemiseen (neuvonta, tuki- ja kriisityö, verkkoauttaminen, asumisen tukeminen, vertais -ja tukihenkilötoiminta, asiantuntijatyö) (Kriisikeskus Monika) 344 084

Maahanmuuttajataustaisten naisten kotoutumisen, työelämävalmiuksen ja työllistymisen tukemiseen matalan kynnyksen toiminnalla Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa (yksilöohjaus, ryhmätoiminta, oppilaitos - ja työnantajayhteistyö, asiantuntija- ja verkostoitumistyö, vapaaehtoistoiminnan kehittäminen, chat-toiminnan käynnistäminen)253 482
jne.

MONIKA-NAISET LIITTO RY
www.monikanaiset.fi

MONIKA-NAISET RY
Haettu yhteensä:2 996 500 € Myönnetty yhteensä: 2 620 078 €

Ja lisää

ENSI- JA TURVAKOTIEN LIITTO RY
www.ensijaturvakotienliitto.fiHaettu yhteensä:18 823 683 € Myönnetty yhteensä: 14 160 202 €

Esimerkiksi:

Jäsenyhdistyksissä toteutettavien vaativan vauvatyön työmuotojen kehittämis- ja koordinointitoimintaan, monikulttuurisen työotteen kehittämiseen, isätyön kehittämiseen sekä päiväryhmätoiminnan intensiivijaksojen toteuttamiseen (Vaativa vauvatyö).

Maahanmuuttajataustaisten nuorten miesten kotoutumisen tukeminen jalkapallokerhotoiminnan kautta Kymenlaaksossa. Harrastustoiminnan ohella yksittäisten osallistujien elämäntilanne huomioidaan ja tarvittaessa tuetaan myönteistä polkua. Lisäksi kahden keskeisen kymenlaaksolaisen maahanmuuttotyön kolmannen sektorin toimijan Monikulttuurinen toimintakeskus Myllyn (Kotka) ja Monikulttuurikeskus Saagan (Kouvola) yhteistyö vahvistuu. Rahoitusta käytetään toiminnan kustannuksiin ja kulukorvauksiin.

65 432 euroa

Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn toimintaan (neuvonta, opastus, vertaistuki, ryhmä- ja kerhotoiminta, tapahtumat ja tilaisuudet)
119 980 euroa

Maahanmuuttajanaisten terveyden ja elämänlaadun edistämiseen liikunnalla, terveystiedolla, aktivoinnilla, osallisuuden lisäämisellä ja vapaaehtoistoiminnalla
127 250 euroa

Maahanmuuttajataustaisten kotoutumisen ja osallisuuden edistämiseen matalankynnyksen toiminnalla, neuvonnalla ja ohjauksella, ryhmätoiminnalla, asennekasvatuksella sekä tilaisuuksien ja tapahtumien avulla (Monikulttuurikeskus Mimosa) (2019) Mikkeli

120 000 euroa jne.jne.

MONIKANSALLISTEN NAISTEN LIIKUNTA JA KULTTUURI RY
www.monaliiku.fiHaettu yhteensä:1 306 543 € Myönnetty yhteensä: 645 405 €

Kyllä sieltä rahaa jaetaan joka suuntaan ja tarkoitukseen.Silti juuri ne huutavat veronmaksajien rahaa eniten lisää,joiden kerhoja ylläpidetään jo nyt paljon suuremilla rahoilla kuin suomalaisten lasten ja perheiden lainmukaisia tukitoimia suomessa.Ei paljoa heru niille järjestöille jotka toimivat syrjäytyneiden auttamiseksi.Eipä silti ei niillekkään jotka perheitä auttavat siellä arjessa.

Veikkauksen monopoli jota rahoittaa suurilta osin peliongelmaiset ,eläkeläiset,työttömät,mielenterveysongelmaiset jne.on metka systeemi.Hupaisaa on se että veikkaus antaa avustusta järjestöille jotka netissä tarjoavat "itsepalveluna"peliongelmaiislle itsehoitoa...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Rapatessa roiskuu näemmä, listaat tähän esimerkiksi ENSI- JA TURVAKOTIEN LIITTO RY:n, joka kyllä pääosin toimii ihan suomalaisten ongelmaperheiden kanssa, joista paetaan kotiväkivaltaa yms turvakoteihin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Olet väärässä.Suurin osa naisista on maahanmuuttajataustaisia.Juuri siksi tuo tuossa on.En ala jänkyttämään ,satun asian tietämään.Nämä rouvakerholaiset kun näillä puuhasteluillaan saavat rahahanat auki taivasta myöten.Turvakodeille aloitettiin kerjuukampanja muutama vuosi sitten.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Enpä usko olevani väärässä, satut tietämään miten asiat ovat? Eli Ilona sanoo ja se riittää. Sori, ei vaan riitä.

Tilastototietoa 2017:
"Turvakodista apua saaneista suurin osa eli 64 % on ensikertalaisia ja asiakkaiden asiointikieli oli 79 % suomi. Suurin ikäryhmä asiakkaista oli 25-34 -vuotiaita (36%). Seuraavaksi suurin ikäryhmä olivat 35-44 -vuotiaat (23 %) ja kolmanneksi suurin ikäryhmä olivat 18-24 -vuotiaat, (16 %). Eläkeikäisiä eli yli 65 -vuotiaita oli 4 %."

Ei se suomalainen perheväkivalta yhtäkkiä mihinkään ole kadonnut.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #12

UUSI TURVAKOTILAKI 2015: Mikä on valtiollinen osuus turvakotipalveluissa suhteessa huostaanottoihin?
16/3/2015
Lastensuojelukertoimen poistuttua on lastensuojeluun pesiytynyt uusi ilmiö: Ensi- ja turvakotien käyttöasteen räjähdyksellinen kasvu toteutettavassa lastensuojelussa.

Ensi-ja turvakotien valtiollinen osuus ajettiin läpi sillä välin, kun valtamediakin kiinnitti huomiota lastensuojelun valtionosuuteen ja lastensuojelukertoimen poistumiseen:

"Tähän asti järjestöt ovat ylläpitäneet turvakoteja ilman valtion tukea ja kuntien ostopalveluiden turvin, mutta vuoden alussa voimaan astunut turvakotilaki siirtää taloudellisen vastuun valtiolle."

Nyt on osoittautunut, että kunnat arvioittavat "ulkopuolisilla tahoilla" lastensuojelun tarpeellisuutta sijoittamalla perheitä Ensi- ja turvakoteihin "avohuollon tukitoimen sijoitus"-päätöksellä. Mikäli asiakas kieltäytyy menemästä arvioitavaksi suljettuun ja valvottuun ympäristöön, nostaa lastensuojelu välittömästä pöytään kortin nimeltään kiireellinen sijoitus. Asiakkaan mielipidettä tai mahdollista vaihtoehtoa ei kuulla, koska sitä ei nähdä viranomaisen etuna.

Tämä selittää sen muun "asiakaskunnan"maahanmuuttajataustaisten yliedustuksen lisäksi.Rouvakerhojen daameilta eivät konstit lopu lypsää rahaa puuhasteluihinsa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Iltalehden tietojen mukaan Hannulan nimitys on herättänyt ihmettelyä, sillä Hannula siirtyy viraston johtoon Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä, joka on suurimpia Veikkaus-avustusten saajia.

- Johtaja valittiin järjestöpuolelta eli sieltä, minne rahaa jaetaan. Se vaarantaa tasapuolisuuden ja yhdenvertaisuuden, sosiaali- ja terveysalan hyvin tunteva sisäpiirilähde sanoo Iltalehdelle.

Hannula on toiminut pääasiassa Veikkaus-varoilla pyöritettävän EHYT ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2015. Yhdistyksen sääntöjen mukaan sen pääasiallinen tehtävä on "edistää raittiita ja terveitä elämäntapoja".

EHYT ry:lle myönnettiin helmikuussa yhteensä 4,5 miljoonan euron avustukset ja sen tälle vuodelle saama yleisavustus, 1,6 miljoonaa euroa, on koko joukon suurin.

Näkökulma: Alkoholipolitiikan kanssa tuskaileva keskusta sai Veikkaus-miljoonia jakavan viraston johtoon toivomansa henkilön
12.07.2017 klo 11:33
Liikuntatieteiden maisteri Kristiina Hannula hyppää sujuvasti Veikkaus-tuella pyörivän järjestön johdosta sille Veikkaus-tukea myöntävän viraston johtoon, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201707112200257897

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

KOTIMAJOITUKSEN TUKI REFUGEES WELCOME FINLAND RY.
www.kotimajoitusverkosto.fiHaettu yhteensä:618 321 € Myönnetty yhteensä: 498 500 €

ESPOON SOMALI MONITOIMINTAKESKUS RY
Haettu yhteensä:418 705 € Myönnetty yhteensä: 7 000 €

HELSINKI HUMAN RIGHTS SÄÄTIÖ 09
www.09hhr.fi
Nimihistoria
09 HELSINKI HUMAN RIGHTS SÄÄTIÖ
Haettu yhteensä:840 000 € Myönnetty yhteensä: 761 500 €

Kyllä on järjestöjä toisensa perään jotka itseään elättävät maahanmuutolla.

http://avustukset.stea.fi/?sortmode=kohde&year=201...

Samalta vaikuttaa kuin lastensuojelun rouvakerhojen puuhastelut.Avustuksien päälle veronmaksajien rahaa miljarditolkulla.Kyllä luulisi jo näillä miljardeilla pienessä suomessa saatavan palvelut kaikille perheille ja tarvitseville moneen kertaan!!Taitaa ne rahat upota sinne johtajien palkkoihin ja muihin kulunkeihin.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Aika mielenkiintoinen tuki; Kotimajoituksen tuki Reefugees Welcome Finland Ry:lle annettu sillekin rahaa 498 500 eur.Onko se sellainen tuki, josta rahaa voivat anoa ihmiset, jotka piilottelevat paperittomia koteihinsa?
Jos se on noin, niin silloin sekin lienee perustuslainvastaista,koska laittomasti maassamme olevilla ei ole vapaata liikkumisoikeuttakaan.
Kuinka silloin käy järkeen, jos piilottelusta vielä saa korvauksenkin?

Toimituksen poiminnat